Maria Rodés s'inspira en les bruixes de Vallgorguina per fer el seu disc «Lilith»

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 00:00

A partir d'una troballa a casa dels seus pares, al Maresme, l'artista va indagar en les històries de bruixes de la comarca.

Maria Rodés acaba de publicar Lilith (Satélite K), la "part" discogràfica de la seva última aventura creativa, inspirada en el món de les bruixes. A partir d'una troballa a casa dels seus pares, al Maresme, l'artista va indagar en les històries de bruixes de la comarca, jugant a imaginar com hauria estat vista ella mateixa, en tant que artista, al segle XV.

Les bruixes, doncs, com a univers on endinsar-se per escriure i compondre, i adoptades com a "avantpassades" properes: dones lliures que van trencar els cànons socials i per això van ser etiquetades i castigades. Lilith és un homenatge a totes elles i també una forma "d'encoratjar la gent que no segueix les pautes perquè continuïn així i no tinguin por", declara la cantant a l'ACN.

A partir d'aquí i de lectures, recerca i visites a indrets icònics de la mitologia i les llegendes de bruixes com Vallgorguina o Zugarramurdi (País Basc), Rodés ha anat creant cançons, set de les quals escrites per ella mateixa i dos poemes, d'Alfonsina Storni i Miguel Hernández. Són composicions que van des del ritus inicial abans d'un aquelarre fins a impressions sobre la llibertat de les dones, històries d'amor entre bruixes i diables, o conjurs.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 08:42