L'Ajuntament de Vallgorguina rep el Distintiu per la igualtat de gènere.

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 00:00

Es certifica amb la norma SG CITY 50-50 i l'ha concedit l'Associació Seal Forgender Seal

L'Ajuntament de Vallgorguina ha obtingut recentment la certificació SG CITY 50-50 i, per tant, el Distintiu per la igualtat de gènere que concedeix l'Associació Forgender Seal. En aquest sentit, es valora l'esforç del consistori per repercutir en el benestar de tota la ciutadania i en l'exercici i el gaudi dels drets humans.

La norma SG CITY 50-50 és la primera certificació d'àmbit internacional que permet implantar un sistema de gestió per avaluar i certificar el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere. Mitjançant un procés de certificació el municipi obté el Distintiu per la igualtat de gènere, i d'aquesta manera, el municipi esdevé un actor amb compromís polític i estratègic a favor de la igualtat efectiva entre dones i homes.

El Distintiu per la igualtat de gènere s'ha dissenyat d'acord amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals en relació als drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic (l'Agenda 2030 i la Nova Agenda Urbana).

Per obtenir el Distintiu per la igualtat de gènere, el govern municipal escull entre les accions proposades quins seran els seus compromisos per propers dos anys. Transcorregut aquest període, es realitzarà una avaluació per evidenciar els seus assoliments. Si el resultat és positiu, podrà renovar el Distintiu.

El Distintiu, primer segell de gènere de l'àmbit municipal, és aplicable a totes les ciutats del món, de qualsevol mida, que busquin reduir les desigualtats de gènere i complir amb la legislació en matèria d'igualtat. El sistema s'ha adaptat a la diversitat territorial dels municipis i estableix una classificació a partir del seu abast poblacional. El procés de certificació és telemàtic i disposa d'eines que afavoreixen la comprensió agilitzant els tràmits de manera fàcil i ràpida.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 09:07