El Pla de prevenció d'addiccions El Tritó

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 00:00

El Pla de prevenció d'addiccions El Tritó ha realitzat 136 tallers sobre ús abusiu de les pantalles durant el darrer curs escolar.

136 és el nombre de tallers sobre el perill de les pantalles que ha dut a terme el Tritó del Baix Montseny, el servei de prevenció d'addiccions, a les diferents escoles del Baix Montseny durant el curs escolar 2019-2020. Aquesta és una de les dades més significatives del balanç que va presentar dimarts dia 10 de novembre a la reunió del Consell polític del Tritó, que agrupa representants dels 16 municipis que l'integren.

La trobada va servir per fer balanç de les activitats fetes el 2020, presentar els nous reptes i activitats previstes per al 2021, i signar el V Conveni del Tritó pel període 2021-2024, que ha comptat amb el suport de tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis participants.

Pel que fa al balanç del 2020, a banda dels tallers sobre prevenció de l'ús abusiu de pantalles, s'han fet més de 150 assessoraments sobre drogues i pantalles a famílies, joves i professionals, i també s'han fet diversos tallers sobre gestió emocional.

Quant a les activitats previstes pel 2021, es preveu reforçar la formació al professorat i fer tallers d'acompanyament amb les pantalles per a pares, atesa la gran demanda que suscita aquesta qüestió. Altres mesures proposades són el canvi al format en línia dels tallers i xerrades per pares i joves, i la conveniència de formar a més joves perquè facin d'agents de salut i puguin repartir informació i material en moments concrets, com ara Festes Majors i altres esdeveniments festius, en vista de l'auge dels “botellots” a tot Catalunya-, malgrat la prohibició.

Darrera actualització: 24.11.2020 | 14:25