Cendres i crema de restes vegetals.

Diumenge, 8 de novembre de 2020 a les 11:00

Si teniu llar de foc o estufa de llenya, vigileu amb les cendres. Cada hivern, les cendres mal apagades de les llars de foc fan malbé contenidors. Recordeu que està prohibit abocar brases que encara tinguin foc o cendres calentes als contenidors d’escombraries.

Per això, l’Ajuntament demana que es vigili que estiguin ben apagades abans de llençar-les als contenidors.

Cal deixar-les reposar un parell de dies abans de llençar-les, i assegurar-se després que ja no fan caliu i que, per tant, no cremen.

Si les cendres estan enceses s’inicia un procés de combustió que pot durar hores però que culmina amb l’incendi del contenidor amb el consegüent perill de propagació a vehicles propers, arbres o tendals d’edificis i, fins i tot, escampar-se pels habitatges. Cal recordar, a més, que la reposició de contenidors té un cost unitari aproximadament d’uns 400 euros.

D’altra banda, s’informa que s’ha obert el període per a la crema de les restes vegetals dintre del terme municipal. Recordem que la Generalitat va activar les restriccions durant l’època estiuenca com a mesura preventiva per evitar possibles incendis durant la temporada seca.

Ara s’ha obert de nou el període, a través del Pla Local de Cremes, ja es poden fer la crema de les restes vegetals, cal disposar de l’autorització municipal corresponent que es pot tramitar des del mateix Ajuntament i per la seu electrònica.

 

Darrera actualització: 11.11.2020 | 12:19