ALERTA d'alt risc d'incendi a partir d'avui 23 de juliol de 2019

Dimarts, 23 de juliol de 2019 a les 00:00

Davant l’increment del perill d’incendi forestal per l’augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa, a partir d'avui 23 de juliol,  s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en un total de 73 municipis. D’aquests municipis, 32 corresponen a zones elevades de  la Conca de Barberà, Segarra, Anoia , Bages i Solsonès, on encara s’està segant  i  41 són termes municipals de les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Segrià , Garrigues, Priorat, que presenten un estat de sequera acumulada, i que poden veure’s més afectades per les difícils condicions meteorològiques. Els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant estaran restringits a partir d'avui.

 

Ahir el cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos d’Esquadra i  ADF van efectuar la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es va fer un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

Es poden consultar els municipis en el següent enllaç: http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/mapes/alfa3.pdf

Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins dijous en funció de l’evolució d’aquest nou episodi de calor i situació del sud .

En el cas d’efectuar treballs de recol·lecció de cereal, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d’aigua.

El Pla Alfa i el nivell d’actuació del cos d’Agents Rurals corresponent es motiva en funció del mapa diari del perill d’incendis forestals i altres eines d’anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa pot comportar la restricció d’accessos als massissos forestals  afectats i zones predeterminades

A aquestes zones el Cos d’Agents Rurals  porta a terme les següents actuacions:

-     Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.

-     Control d’activitats de risc, identificació de les persones que en realitzin i verificació d’autoritzacions.

-     Control de llocs predeterminats d’especial risc.

-     Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

-     Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

 

Darrera actualització: 23.07.2019 | 08:59