Seguretat en el bany

Dimecres, 3 de juliol de 2019 a les 00:00

Si us banyeu  a rius, estanys, pantans i piscines no us exposeu a riscos innecessaris. Seguiu els consells següents per evitar-ho:

Seguretat a les piscines

ABANS D'ENTRAR A L'AIGUA:

· Respecteu les indicacions dels socorristes.

· Ensenyeu a nedar els nens al més aviat possible. No deixeu els nens sols en cap moment quan s'estiguin banyant o a l'entorn de la piscina.

· En el cas de piscines particulars, l'ús tanques protectores al voltant de la piscina pot evitar que els nens hi accedeixin i hi caiguin accidentalment.

· No utilitzeu cap tipus de material (pilotes, objectes inflables, etc.) que pugui suposar un risc per als usuaris.

· Eviteu que els nens juguin a donar-se empentes a la vora de la piscina, a saltar l'un per sobre de l'altre, a enfonsar-se, a tirar-se "en cadena" pels tobogans, etc.

DINS DE  L'AIGUA:

· Feu atenció als senyals de seguretat de la piscina pel que fa a l’ús de trampolins i tobogans, i de la seva fondària.

· Assegureu-vos que els nens que no saben nedar duguin posat l’armilla o bombolleta, adaptat a cada edat, que els faci surar i mantenir el cap fora de l’aigua.

· Sortiu immediatament de l’aigua si us trobeu malament i alerteu algú.

· No entreu de cop a l’aigua la primera vegada que us banyeu, després de menjar, d’haver pres molta estona el sol o d’haver fet un exercici físic intens.

Seguretat al riu 

VIGILEU ON US BANYEU:

· A rius, estanys i pantans, assegureu-vos primer que estigui permès banyar-s’hi i siguin llocs habilitats per fer-ho. Procureu banyar-vos en zones vigilades

· Fixeu-vos si hi ha cap cartell que adverteixi d’algun perill; feu cas de les senyalitzacions i de les indicacions dels socorristes.

· No us banyeu a les zones delimitades per a l’esport aquàtic: barques, patins d’aigua, motos o esquí aquàtic.

· Tingueu sempre un mòbil a mà per poder demanar ajuda. Comproveu que a la zona hi hagi cobertura de telèfon per si teniu alguna emergència i cal avisar el 112.

DINS DE L'AIGUA:

· Si aneu amb nens, no els perdeu mai de vista, encara que sàpiguen nedar o portin flotador.

· No entreu de cop a l’aigua la primera vegada que us banyeu, després de menjar, d’haver pres molta estona el sol o d’haver fet un exercici físic intens. Eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-vos a l’aigua o mentre hi sou navegant o practicant esports aquàtics.

· Sortiu immediatament de l’aigua si us trobeu malament i alerteu algú.

· Eviteu allunyar-vos gaire de la vora del riu, pantà o estany. Dins l’aigua, feu atenció especialment als remolins i corrents d’aigua, que són molt freqüents als rius i als pantans.

Darrera actualització: 03.07.2019 | 10:19