Notícies

 • Tinença Tinença de gossos potencialment perillossos 16 d'agost de 2019

  En referència a la tinença d’animals de companyia, d’acord amb el Decret 170/2002, d’11 de juny, que regula la Llei 10/199, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, es consideren con a gos potencialment perillós:

  a. Gossos que han tingut episodis d'agressions a persones o a altres gossos.

  b. Gossos que han estat ensinistrats per a l'atac i la defensa.

  c. Gossos que pertanyen a una de les races següents o a llurs

  encreuaments: akita inu, bullmastiff, dòberman, dog argentí, dog de Bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, gos de presa canari, rottweiler, staffordshire bullterrier (també conegut com a staff anglès; origen: Anglaterra), terrier staffordshire americà (també conegut com a am staff; origen: EUA) i tosa japonès (Tosa inu).

  Aquesta consideració comporta que el titular del gos ha de tramitar una llicència administrativa per a la tinença de gossos potencialment perillosos, per a la qual cosa cal aportar, a l’Ajuntament on el gos resideix habitualment i on ha d’estar censat, la següent documentació:

  - Fotocòpia del DNI, passaport o carnet de conduir. El titular de l’animal ha de ser major d’edat.

  - Declaració jurada del titular conforme no ha estat condemnat/da per delictes d’homicidi, lesions, tortures, contra la llibertat o integritat moral, la llibertat sexual i la salut pública, associació amb banda armada o de narcotràfic, no haver estat privat per resolució judicial del dret a la tinença d’animals potencialment perillosos.

  - Declaració responsable de no haver estat sancionat/da per infraccions greus o molt greus fins al dia d’avui.

  - Còpia de la pòlissa de l’assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers amb una cobertura no inferior a 150.253 euros, i rebut acreditatiu del pagament d’aquesta.

  - Certificat de capacitat física i aptitud psicològica, que s’emet en qualsevol centre de reconeixement mèdic.

  - Certificat de registre de l’animal en el Registre municipal d’animals potencialment perillosos.

  - Acreditació de la identificació de l’animal mitjançant microxip.

  - Fotografia carnet de la persona titular

  No donar compliment a aquests requeriments poden ser objecte de sanció amb imports variables en funció de la gravetat i del tipus d’infracció.

  Per gossos potencialment perillosos les sancions poden oscil·lar entre els 60,10 als 150,25 € les lleus; les greus de 150,25 a 1.502,53 €, i les molt greus de 1.502,53 a 30.050,60 €, d’acord amb la Llei 10/99. A més, no tenir llicència de gos potencialment perillós és molt greu segons la Llei 50/1999 i les sancions poden anar de 2.404 a 15.025,30 €.

  Els propietaris dels gossos considerats potencialment perillosos han de tenir en compte el que comporta tenir un animal d’aquestes característiques. A més d’estar regulats per una normativa específica també cal saber que les sancions per infraccions sobre aquests gossos són força elevades, tot atenent a la voluntat de garantir la màxima seguretat en la seva tinença.

  Per qualsevol dubte o qüestió, us podeu dirigir a l'Ajuntament.

 • Mercat setmanal 13 d'agost de 2019

 • Feina Ofertes de Feina 9 d'agost de 2019

  AJUDANT/A DE MANTENIMENT, a Sant Celoni.

  Es necessita ajudant/a de manteniment per a empresa del sector de serveis situada a Sant Celoni. Per incorporació per la temporada d’estiu, per a les següents funcions: suport a l’oficial en les tasques de manteniment i muntatge i la resta de funcions pròpies al lloc de treball. Es requereix: experiència mínima desenvolupant funcions iguals o similars, persona activa i responsable, valorable residència propera al lloc de treball, horari de 8 a 17 h amb descans.

  TREBALLADOR SOCIAL AL VALLÈS ORIENTAL, a Llinars del Vallès.

  Treballador/a social  al Vallès Oriental per a empresa situada a Llinars del Vallès. Es necessita per cobrir una baixa laboral un/a professional a jornada completa per treballar en atenció directa en el servei d’habitatge. Es requereix tenir la titulació mínima de Treball Social.

  TÈCNIC/A DE SUPORT INFORMÀTIC, a Sant Antoni de Vilamajor

  Amb coneixements de Jira i Remedy i amb experiència. Feina de mitja jornada.

  ADMINISTRATIU/A COMERCIAL AMB FRANCÈS, a Sant Celoni

  Per a una empresa de distribució. Tasques d’atenció al client i organització del transport. Haurà de comunicar-se amb francès. Horari de 9:00 a 14:00 h i de 15:00 h a 18:00 h

  ASSITENT DE LABORATORI, a Sant Celoni

  Per una empresa química, que treballa en el sector de la perfumeria. Es demana formació i experiència.

  OPERARI/A DE PRODUCCIÓ, a Sant Celoni

  Per a una empresa química. Control de càrregues i suport en el procés productiu. Es valorarà tenir formació d’operador/a de planta química, així com tenir el carnet de conducció de carretó.

  Si voleu més informació podeu adreçar-vos a l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, al club de feina de 9.00h  a 14.00h.

 • Calor Onada de calor 9 d'agost de 2019

  Comencen uns dies de molta calor, us recomanem tenir cura de persones grans que coneguis i visquin soles, visita'ls o truca'ls, comprova que estiguin bé i recorda que cal que beguin molta aigua, encara que no tinguin sensació de set.

 • Gos Com pots saber si el teu gos pateix un cop de calor? 9 d'agost de 2019

  Aquest cap de setmana, s’acosta una onada de calor.

  Com pots saber si el teu gos pateix un cop de calor?

  Genives vermelles i brillants, boca oberta, mareig, esbufecs continus, excessiva salivació i apatia són els símptomes que els experts recomanen identificar de pressa.

  El Col·legi Oficial de Veterinaris de València ha llançat una sèrie de consells per evitar els cops de calor en els gossos i també ha explicat quins són els primers símptomes: genives vermelles i brillants, boca oberta, mareig, esbufecs continus, excessiva salivació i apatia. En cas que l'animal presenti aquestes circumstàncies, és necessari intervenir perquè vol dir que està patint el cop de calor.

  Davant l'arribada de l'estiu i les més que habituals onades de calor, els veterinaris recorden que els gossos, a diferència dels humans, regulen la seva temperatura mitjançant el panteix i la sudoració pels coixinets i les zones amb poc pèl.

  Per això, les altes temperatures, un espai amb escassa ventilació i exposat a altes radiacions solars o la manca d'hidratació poden desencadenar en un cop de calor. L'important és tenir sempre a disposició del gos aigua fresca i neta i intentar no sortir al carrer en les hores més sufocants del dia.

  A més, si se'l transporta en cotxe mai se l'ha de deixar tancat a dins, ni tan sols amb les finestretes baixades. Pel que fa a les races, els veterinaris valencians recomanen prestar especial atenció a les races o animals més susceptibles de patir aquest tipus de dolència, com són els gossos més joves o d'edat més avançada. El bòxer, carlí, buldog i qualsevol animal braquicèfals són els més propensos a patir un cop de calor.

  Si aquest es produeix, el primer que aconsellen fer els professionals és intentar tombar el gos a un lloc amb ombra i refrescar poc a poc amb aigua o posar-li teles humides al coll i el cap per intentar baixar-li la temperatura corporal. Després dels primers auxilis caldria acudir al veterinari.

 • Agraïment per la participació Let's Clean up Europe 8 d'agost de 2019

 • Festa major Guanyador del concurs del Programa de la Festa Major 2019 8 d'agost de 2019

  Dimecres 7 d'agost es va reunir l'òrgan competent per a l'atorgament del premi del programa de la Festa Major de 2019 i va decidir nomenar guanyador del concurs al Senyor Romà Salvador.

 • Avís tall llum Avís d'interrupció del subministrament elèctric per treballs de manteniment (ENDESA) 7 d'agost de 2019

  Dimarts 13 d'agost de 2019 de 8.00h. a 14.00h.

  Podeu veure les zones afectades al cartell informatiu

 • Vallgorguina informa L'Ajuntament activa un servei de WhatsApp per enviar informació a la ciutadania 6 d'agost de 2019

  L'Ajuntament ha dissenyat un sistema d’avisos i informació via WhatsApp.

  El canal batejat com a “Vallgorguina Informa” funciona a través d’un llistat de difusió privat de WhatsApp on s’inclouen els veïns i veïnes que prèviament s’han donat d’alta enviant el seu nom i cognoms. Aquest servei pretén oferir informació d’interès pels ciutadans/es com ara l’agenda d’activitats o notícies, així com informar d’incidències, avisos o possibles situacions d’emergència en el municipi.

  Amb l’estrena d’aquest nou canal de difusió, l’Ajuntament vol aprofitar la immediatesa del WhatsApp per informar els seus veïns i veïnes d’una forma àgil, directa i personal.

  El servei de notificacions “Vallgorguina Informa” és un canal de comunicació unidireccional, de manera que per fer consultes, queixes i suggeriments els ciutadans han de seguir fent servir els canals habituals de contacte amb l’ajuntament, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i per instància a la seu electrònica.

  Podeu consultar com donar-vos d'alta aquí

 • Racó net de Vallgorguina Recollida de voluminosos 5 d'agost de 2019

  dimarts 6 d'agost de 2019

  Si voleu desfer-vos de mobles, grans electrodomèstics, matalassos, somiers, estris de la llar o altres residus voluminosos, recordeu que els podeu deixar preparats a les àrees de la recollida la nit abans de cada primer dimarts de mes.

  La primera recollida del mes d’agost es farà demà dimarts dia 6, el que vol dir que tots els residus voluminosos hauran d’estar a les zones de contenidors abans de les 6 del matí.

  Recordeu que també podeu portar-los a la Deixalleria de dimarts a diumenge per obtenir fins un % de bonificació en la taxa d’escombraries.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49