Notícies

 • Coques Sant Joan Recomanacions a l'hora de comprar i conservar les coques de Sant Joan 21 de juny de 2019

  Un dels aspectes típics de l'arribada de l'estiu són les revetlles de Sant Joan i Sant Pere que vénen acompanyades del consum de productes de pastisseria tradicionals en aquestes dates, les coques. Per això, des del Departament de Salut es vol recordar a elaboradors i consumidors la importància de respectar les normes bàsiques d'higiene per tal de poder celebrar aquestes festivitats amb seguretat, pel que fa al consum de coques, i especialment les que van farcides amb nata o crema.

  Els productes de pastisseria, sobretot els que porten algun tipus de farciment, són especialment susceptibles de permetre la proliferació de microorganismes en cas d'una possible contaminació microbiana. Aquesta contaminació inicial es pot produir per una errada en l'observança de les normes d'higiene. Si a tot això s'hi suma l'increment de les temperatures en aquesta època de l'any, el risc que es pugui produir una toxiinfecció alimentària pel consum d'aquest productes és elevat. D'aquí la importància de ser curosos en l'aplicació de les normes bàsiques d'higiene en aquests productes.

  En el cas dels consumidors, el seu paper també és important en la prevenció i la seguretat del producte des de la seva compra fins que es consumeix. En el moment d'adquirir les coques, s'ha de tenir en compte d'escollir un establiment autoritzat per a l'elaboració i/o venda d'aquests aliments, s'han de mantenir en fred aquelles coques que continguin crema o nata i cal seleccionar el producte en funció de les possibilitats de conservació fins al moment del consum.

 • Onada de calor 21 de juny de 2019

 • Fortes afectacions de l’oruga del suro (Lymantria dispar) al Montnegre i el Corredor 2019 20 de juny de 2019
 • Activitats Activitats lúdiques gratuïtes les tardes de juliol 19 de juny de 2019

  Enguany l’ajuntament ha programat activitats lúdiques totes les tardes de dilluns a dijous.

  Els dilluns, dimarts, dimecres i dijous les activitats estaran guiades pels monitors i monitores de l’empresa de lleure l’Esquirol.

  DESTINATARIS : 2 grups d’Infants entre 6 a 11 i un altre grup de 12 a 14 anys.

  HORARI OBERTURA ESPAI JOVE: De 17.30 h a 20.30 h.

  L’Espai jove estarà obert a la participació lliure dels infants i joves (futbolí, billar, jocs de taula,...).

  Un monitor vetllarà pel funcionament de l’espai. No està a càrrec dels infants i joves participants.

  Els infants poden entrar i sortir quan vulguin.

  HORARI ACTIVITATS ORGANITZADES I DIRIGIDES PELS MONITORS:

  De 17.30 h a 19 h  - Infants de 6 a 10 anys.

  De 19.15 h a 20.30 h  - Joves de 11 a 14 anys.

  Els monitors són els responsables dels infants durant aquest horari.

  ESPAIS: El Local jove com espai habitual i punt de trobada, i altres instal•lacions municipals com el poliesportiu, camp de futbol, la fàbrica...

  JOCS TRADICIONALS I DE CUCANYA

  ESPORTS ALTERNATIUS

  GIMCANES (de bandolers, de pirates, superherois, ...)

  JOCS AMBIENTATS (follets, en busca del tresor, Tot el bruixot, els amics del bosc,...)

  TALLERS DE MANUALITATS (penjolls, joguines, amb material reciclat, ...)

  DIES AMBIENTATS (un dia amb els 10 sentits, un dia pel medi ambient, un dia per imaginar, el meu dia, un dia per riure,...

  JOCS D’AIGUA, JOCS DE PISTES, EXCURSIONS PER L’ENTORN, CIRC, TEATRE, MÀGIA, OLIMPÍADES, JOCS COOPERATIUS, BALLS, CONTES, JOC ORIENTACIÓ, TALLERS DE CUINA, NATURA, EXCURSIONISME,...

 • Rwanda 19 de juny de 2019

  Un any més hem tornat a tenir Jornada solidària Rwanda als baixos de l’Associació Cultural de Vallgorguina.

 • Caminada per l'ELA. 19 de juny de 2019

  El passat 16 de juny es va organitzar la caminada per l'ELA, amb la finalitat de recaptar diners per l'Associació Miquel Valls, dedicada a la investigació i l'acompanyament de persones que pateixen l'Esclerosi Lateral Amiotròfica. Com als darrers anys, l'organització va senyalitzar diferents recorreguts, un de 17 km, un de 10 km i un per a persones amb mobilitat reduïda.
  Un any més, els vallgorguinencs i vallgorguinenques, i gent de poblacions veïnes, varen demostrar la seva solidaritat amb una malaltia com és l'ELA, mostra d'això n'és la gran afluència de participants i totes les samarretes, polseres i mocadors que es varen vendre.
  Durant el recorregut, els voluntaris i voluntàries de l'organització varen fer avituallaments amb aigua i fruita i, en acabar, tothom va poder gaudir d'una botifarra i síndria a la Plaça Sant Andreu.

 • X Trobada del Guardianes MG. 19 de juny de 2019

  Un any més, Vallgorguina ha acollit la trobada dels Guardianes MG, que enguany va celebrar la seva 10a edició.

 • Ban 17 de juny de 2019

 • Robot Gran festa de la robòtica a Sant Celoni. 14 de juny de 2019

  Gran festa de la robòtica a Sant Celoni.
  Sant Celoni va acollir la gran festa de la ciència i la tecnologia Robotseny 2019. Al matí es va celebrar a la plaça de la Vila el Robotseny Kids, dedicat als alumnes de primària i secundària del Baix Montseny, i que va constar, com ja és habitual, amb una competició sobre el Cub de Rubik, el Rubikseny, i amb un Torneig de Robots en el que hi van participar més de 700 alumnes provinents de 25 escoles de 13 municipis del Baix Montseny. A la tarda, a la sala gran del Teatre Ateneu, es va dur a terme el Robotseny High, amb exhibicions i competicions de robots rastrejadors i de sumo.
  Robotseny-2A més, durant tot el dia, un total de 44 parades dels 25 centres educatius van exposar pels carrers del centre de la Vila solucions al repte de com millorar l'eficiència i l'estalvi energètic a les empreses del Baix Montseny. Cada grup va exposar durant el matí la seva solució al repte proposat davant el jurat, format per les empreses col·laboradores de la Robotseny 2019. En acabar, el jurat els va donar una certificació valorant els diferents ítems: certificació a la formulació científica, certificació a la solució innovadora, certificació al màrqueting i comunicació i certificació a la solució tecnològica.
  Tot plegat, la fira ha constituït una festa i un gran èxit d'implicació de l'alumnat, professorat, ajuntaments i empreses. Felicitats a tothom!

   

 • PVI Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals 14 de juny de 2019

  Des de divendres 14 de juny i fins al 30 d'agost, tindrem el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals per cobrir les 500.000 ha de boscos de la demarcació de Barcelona.
  Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallgorguina i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), el Pla estarà actiu fins al 30 d'agost, i inclourà un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d'incendi; que anirà a càrrec de 259 persones, entre informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49